Hushler i 1975

1975 En stille eftermiddag i København. Fodbolds landskamp i fjernsynet, Danmark mod Sverige havde tømt gaderne.
I kollektivet i villaen på Frederiksberg var der til gengæld vild ballade og råben efter fællesmaden.
Og jeg var centrum af hele frustrationen.
Sanne en af talskvinderne for rødstrømperne i århus var på besøg. Hun havde fundet ud af at jeg var dørmand på Vesterbro. Voldelig, mandschauvinist, og et dumt svin. Hendes kinder var ildrøde i foragelse
Jeg sad bare og kiggede på Sanne
Sanne sad på kanten af stolen tændt, lysende lynene øjne, vildt svingene med armene. Kæmpende i vild selvophøjet retfærdighed for alle kvinder som hun ville redde for altødelæggende egoistiske undertrykkende mænd som mig.
Jeg havde allerede drukket en ellers andens magnums vin.
”Shit! Hvor er hun lækker!” tænkte jeg, mens Lisbeth, Maj og Ulla som styrede alt og alt i kollektivet bakkede hende op, men skringrene stemmer.
”Jeg er kun dørmand for at lære selv de nederste i vores samfuld at kende!”. Hørte jeg mig sige. ” Jeg vil være arkitekt!” løj jeg lodret.
“Ændre verden!. Jeg vil bygge skyskrabere de alle kan bo i,. Bygge Københavns nye skyline. Bygge kæmpe fallosser som vil stå forevigt som monumenter.. kæmpejern som stritter mod månen i ren beton erektion.!”
Stilhed i de 3 sekunder som det tage en lunte at gnister før eksposionen. Nu var Sannes hals også ildrød.
Ragnerok indtil kl ca. 4 hvor alle var faldtet om af udmattelse mens jeg kørte Sanne rundt på madrassen under en Che Guevara plakat, mens hun bed hårdt i puden for at ingen skulle høre at hun var på mit værelse.
Sanne trak dynen op over hovedet da jeg gik ud for at tisse, En finsk fyr sad i lotus stilling i badekarret på toilette så jeg gik ud i entreen for at pisse i Ullas krukke med det utrolige grimme Afikanske tulipantræ. Hun har kæmpet i årevis for at holde det syge træ i live. Da det buldrede på døren.
Aner ikke hvorfor jeg åbene.
To betjente og en træt Kongens Fogde, som stod med en blok og kiggede på den.
Kongens Foged: ”Carsten Islington! Bor han her?”
Mig:
Kongens Foged: ”Gør han?”
Mig: “Carsten Islington! Den Skiderik!” Vi leder alle efter den idiot, Han skylder alle penge her, har ikke betalt husleje i månedvis. Han er virklig et dumt svin.
Mig: ”Hør! Når i finder ham… kunne i ikke give os besked!” vi vil virkelig gerne have fat i ham!”
Kongens Foged: Øh! Sådan virker det ikke, Den slags information kan vi ikke videregive!”
Mig: ”Den skiderik!”
Kongens Foged:
Vil du give ham dette? Hvis i ser ham en dag?” og rakte mig en skrivelse.
Stod med et øre mod døren og lyttede til dem, ned af havegangen. Da jeg hørte noget bag mig..
Ulla: ” Er det ikke bedst du flytter Carsten!” sagde hun med en mild rolig stemme, som bad hun mig lukke katten ud,
Mig: Jaah!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.