Når Gæs Flyver i Flok

Klumme til en dagsavis 2005

”Det er jo Frank! Hej gamle Ven! Længe siden!” En tankstation et eller andet sted i det forrevne jylland. Jeg står og hælde benzin på min gamle trofaste BMW. Frank står pludselig der i arbejdstøj op ad en gammel stationcar. Jeg bliver vildt glad.

Jeg bliver lykkeligt revet ud af min tummerum i nattens mørke blå., Den ensomme eftertænksomheden i det grønne lys skær fra instrument brættet, æde striber op under køleren

Frank og jeg gjorde 70erne usikre sammen. Vi var frie, modige og ville udleve drømme, vi har siddet over kaffepletter, fyldte askebægere og drømt om at få en café, bygge en husbåd, få et skib i det græske øhav hvor vi ville leve af at sejle turister rundt, drikke grønne drinks og forføre svenske blondiner.

Vi prøvede. Vi fuskede, solgte kødædende planter som i virkeligheden bare var løg. Vi pudsede vinduer. Tog studielån. Alt for at realisere vores drømme. Nogle lykkedes, de fleste ikke.

Nu stod vi så der 30 år efter. ”Hvordan går det?” Der er løbet meget vand under Langebro siden vi skiltes på en p-plads i Algeriet. Skæbnen og vinden tog os i forskellige retninger.

”Langeland! Det er da for langt væk at bo?. Du fører dig godt nok frem i medierne!. Kan man virkelig leve af at fortælle løgnehistorier? Jeg har læst du har en hund, det gad jeg ikke, at være afhængelig af dyr.”

Fire negative ting lige efter hinanden. Som noget af det første i vores gensyn.

Jeg står og kigger ind i hans stationcar og ser håndværktøj og maskiner til træ. Frank er gået i selvsving over hvad jeg har mistet, ved at jeg ingen børn har fået. Jeg er gået i stå.

Jeg selv ville have sagt.. ” dejligt at du valgte den vej at arbejde med træ, det elskede du også dengang. Men gad lige pludselig ikke. Jeg tabte energien.

Når gæs flyver i flok, i V-formation, så stiger hastigheden, effektiviteten helt op til 70%. Af den simple grund at gåsen som flyver i front bliver støttet og anerkendt og får ros, Derfor høre vi gæssene honke mens de flyver hen over himlen. De skiftes til at flyve i front, og altid bliver de honket af de andre: ”Hvor er du god! Hvor er du dygtig! Honk! Honk!”

Vi kunne lære en masse af gæssene.

Skriv et svar

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: