There is my way or the Highway

Klumme 2013

Mænd læser ikke udviklingsbøger. Selvfølgelig er der en bleg girly fyr som straks siger ” Det gør jeg da”.

Generelt set, gør vi ikke. Vi læser jo heller ikke manualen til Ikea bordet. Vi prøver at samle det selv, ud fra vores logik, vores fornuft, lave vores egen erfaring.

Mænd er bevisthed, logiske, fornuftige, simple. Vores mål i livet er at blive oplyste. Ende med at sidde på en bjergtop viis af de fejl vi har lavet.

Kvinder er energi, lys, kaos og evigt forandrende. Så de flår alle udviklingsbøger ned fra hylderne. Der er brug for orden.

Først stod hun midt i køkkenet med bogen ” Vegetarmad, sund livsstil” Efter den dag fik vi kun medister, sovs og kartofler når kæresten var på kursus i Jylland. Vi sad stille og gumlede på en gulerød uden foragt. Vi tilpassede os. En evne vi mænd har fra vores stenalder forfædre.

Når vi jagede så var vi nødt til at tilpasse os efter byttets færden og væren. Vi har stadig den samme hjerne 1.1 hvis vi bruger datasprog. Vi er stadig dygtige til at tilpasse os.

Så stod hun midt i stuen med bogen ”Feng shui, Elsk dit Hjem” så røg vores lille elskede bryggers hvor vi plejede at få en smøg, ro og kigge på vores værktøj og den frække kalenderpige. Det blev nu en del af samtalekøkkenet. Det må man give kvinder. Inden halvlegen mellem FCK og brøndby var færdig. så var alt forandret, lige fra den hjerteformede dørmåtte til de lyserøde håndklæder på toilettet, . Fodboldpokalen, det store sorte stereoanlæg røg ud på fortorvet til storskrald. Et sørgemodigt farvel til den elskede sorte slidte lædersofa.

Okay vi tilpassede os, vi sidder bare 20 minutter længere på toilettet end generationen før os gjorde. For at stene i fred. Vi har stadig bilen, hvor vi kunne bøvse, prutte, ryge og synge. Derfor melder vi os frivilligt når der er brug for at tage ned på tanken efter økologisk mælk.

Så stod hun pludselig i soveværelset med bogen i hånden ”Tantra, kærlighed og spiritualitet” Skat! læs lige denne bog!. Så ligger jeg mig her på ryggen og venter til du har læst den!” What! Som om man ikke havde det svært nok ved at stå i sengen, brølende ud til i rummet i de varme skala farver der sympatiser med nervesystemet efter Feng shui bogen. Komme ud over hendes ansigt mens man hiver hendes dyrisk i håret. Fuck, nu er det også slut med det! Nu skal man Gudhjælpe mig meditere på kønsorganer, nulle nulle i timevis så man kan centrere sig i sit hjertechakra. Øjenkontakt i evigheder og tilstedeværen i timevis. Ingen chance for at følge med i fodbold i præmie league

Savnede pludselig min vilde ungdom, stod altid op af motorcyklen med en smøg i munden, en øldåse i hånden, mine meninger om sex var dengang til at finde ud af. ” There is my way or the Highway!.

Kvinder fik travlt siden 1972 da ligestilling kom. De undslap tusinder års undertrykkelse. Og der var virkelig meget som skulle indhentes. Endelige frie! Nu skulle de finde dem selv. Nu skulle der udvikles. Selvanalyseres, egen spiritualitet.

Mænd har altid være spirituelle, altid udviklet sig. Bare i et andet tempo, anden rytme. Når vi havde nedlagt et bytte i fordums tid så lavede vi en fløjte af dyret knogle. Brugte resten af dagen på at fløjte en hyldest til dyret.

Vi ved godt vi skal udvikle os. Vi tænker med ærefrygt over Neandertaler manden som uddøde på grund af mangel på udvikling, han blev i hulen og gik kun ud for at samle føde tæt ved og så tilbage i hulen igen. Homo Sapiens rejste, delte erfaring og udvikling og blev derfor den eneste menneskerace som overlevede.

Det hjælper bare ikke at smide en Tantra manual efter os og så ligge og vente på ryggen. Man kan ikke stille tusind års vaner til storskrald. I skal inspirere os., tale med os. Uden at drukne det hele i følelser, krav, vrede og gøre os forkerte. Vi skal nok finde ud af det. Vi skal bare lige fumle lidt, rode, fejle og lave vores egne erfaring.

Husk! at vi dårligt har vænnet os til vegetarmaden

Skriv et svar

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: